xbitchen -

Handträning dag 3:

Publicerat: 2011-11-30 | 19:00:32 i Gerbiler. <3
Detta kunde Brownie och Nova redan igår. Men övertrött som jag var, radera fel film.. :s Menmen, en ny film på gårdagens lärdom. ;)
De tvekar inte ens på att gå upp i handen! Jane går bara fram och luktar och är inte det minsta intresserad av godiset så vet inte riktigt hur jag ska få henne att gå upp i handen. (Hon springer gärna över och så, men sitter inte där).
Vill juu ha med henne på tåget också, men alla lär sig olika snabbt.
Som ni ser så har jag smått börjat lägga på att lyfta några cm uppåt och flytta någon dm åt sidan med Brownie. Hon tvekade och tänkte hoppa av, men insåg att det inte var farligt. Så det kommer jag fortsätta med tills hon är 110% säker.
Tänkte nu börja med att de går upp och sätter sig i handen = godis. Alltså inte godis i handen utan de får godis när de satt sig där. På så sätt lär de sig även att mina rörelser inte är farliga.
(Inspiration http://www.youtube.com/watch?v=b4bM9AHWXiQ )
Hon gör det dock på golvet, vilket jag ska börja med så fort jag inhandlat hagen (som jag sket i senast och ångrar fruktansvärt!)
Men ni ser hur jag menar med hoppa upp i handen = godis.
Sen mer träning med lyft och sådant. Men det är när gerbilerna känner sig säkra och redo.

Ska till helgen ta kort på de nya, och de gamla, så svårt nu när de är mörka tider. Blixten förstör bilden :(

well.. videon.Handdträning med de nya gerbilerna

Publicerat: 2011-11-30 | 18:45:14 i - Mitt vanliga liv

3 dagen med handträning.


De nya gerbilerna!

Publicerat: 2011-11-29 | 18:01:36 i Gerbiler. <3

JAA! För er som missat hämtade jag 3 nya gerbil brudar i Göteborg (tsunamis uppfödning), och lovade bilder. Det har bara inte kommit upp här. Men har ett par bilder redan från lördagen då de kändes lite lagomt bekväma i sin nya bur. Dessa bilderna langas snart upp.
Men de är iaf en nutmeg patched, dilute slate och en burmese (iiiiih!)
Satsar även på riktigt tama djur så handtränat sen i måndags (igår), då sprang det bara rakt över och luktade och så även fast godis fanns. I morse testade jag igen med godis, först kommer Burmesen brownie upp (och hon hade ens inte kommit fram första dagen eller luktat på mig över huvudtaget!) och satte sig mitt i handen och satt kvar och mumsa, liten chock faktiskt. :)
Sen såg diluten (Nova) att Brownievågade komma, och kom sekunderna efter hon gått och satte sig brevid handen och mumsa, för att sedan hoppa upp smått i handen tills hon satt helt, då kom Brownie och ville sitta där också men har så små händer, men det är lycka i allafall! :')


Brownie, burmese, en dag efter hon kommit hem till mig. Nyfiken skit på 9 månader :)Jane (registrerad som Ambrosia ..eller va det Nova som hette så?)
Men hon bär namnet Jane här uppe, lättare och komma ihåg för mig.
Jane är en nutmeg patched.Brownie och Nova. (reggad som Amalthea om jag minns rätt?)
<--- Brownie är burmese.
Nova en en dilute slate --->


Alla 3 i en kokosnöt. gull :*


Flera bilder på dessa ink. mina andra kommer med tiden. Men så dum period. När jag kommer hem från skolan är det för mörkt för att få bra kort och blixt förstör bilden :(
Menmen, det här är inledningen på något nytt i min nya kategori. Ni kommer få veckobilder (möjligtvis månadsbilder då de inte växer så mycket) på Nova och Jane tills de är stora (enbart 5 veckor nu och väldigt små, men växer så de knakar), deras framsteg kommer ABSOLUT skrivas här för att jag delvis ska komma ihåg, och andra gerbilägare får tips hur jag bar mig åt. Aktivitet mellan mig och dem, eller bara hos dem osv.
OCH MASSVIS AV BILDER ÖVER HUVUDTAGET, såklart.


tredje veckan med penicillin

Publicerat: 2011-11-21 | 17:01:38 i - Mitt vanliga liv
jag skojar inte, inne på tredje veckan som penicillinätande. nu på grund av att jag har infektion i handen heh dumma kisse och sätta klorna i mig istället för leksaken. Men lix första veckan, öron och lunginflammation på vänsta lungan.
andra veckan fortfarande öroninflammation och mekoplastma.. (-.-) och nu hand infektion xd

Gerbiler.

Publicerat: 2011-11-18 | 13:52:26 i - Mitt vanliga liv
Hejsan, det va ett tag sen jag blogga nu, vart sjuk och ja, min första tanke är inte JAG SKA BLOGGA NU!! :d:d Utan sovit mestadels av dagarna i 3 veckor.
Första veckan hade jag bara "infektion" i kroppen.
Andra veckan ledde det till lunginflammation i vänstra lungan och dubbelsidig öroninflammation.
nu, tredje veckan, ja då har jag mecoplastma (heter det så?) och fortfarande öroninflammation.

Har vart penicillinätande i tre veckor nu, inte okej. Dock gått i skolan i tre dagar nu för att inte hamna helt efter.
Dock kämpar jag på, för idag kommer saknade Mikaela! <3 http://missez.blogg.se/ inom bloggvärlden.
och om en vecka (exakt idag) hämtar jag mina gerbilbebisar+ en burmesehona på 9 månader.
Först var det bara tänkt att bebisarna skulle komma hem till mig, men uppfödaren mejlade idag och undrade om jag också kunde ta hand om en ensamsittande burmesehona. Jättekul att just den färgen ska bli min. Alltid vart en av mina drömfärger, med tiden får jag nog tag i en siamese åxå. Hoppas de! Dock inte på några år nu, snart mamma till 5 gerbiler nu haha (A) men det är absolut de färger jag alltid velat ha.

De färger jag ska hämta den 25 november är Dilute slate, nutmeg patched och burmese. Jättekuliiiigt! Aldrig haft någon av färgerna.
Bilder nästa fredag kan jag lova..! ;)

HAFT (!!) 2 lilac och 6 black.
Nu sitter jag här hemma med mina älsklingar Sam och Lias (Elias).
Sam är lilac hon med, och Lias black patched (ganska säker, dock inget 100% eftersom de är djuraffärsdjur, hur de hamnade hos mig är en lång historia) Men mina små charmtroll. *thumbup*
Även Jarro då, en DEH med vitteckning, men han va hos mig i 4 timmar så han är tyvärr inte medräknad. :/

Nu ska jag skapa ny kategori, Gerbiler. Där kommer bilder visas och framsteg hos de små skrivas om.


PUSS :*


RSS 2.0